сряда, 18 август 2021 г.

WeiMA E5 е първият седан на китайската марка

 Първият седан на китайската марка ще бъде представен официално съвсем скоро, но първоначално неговите продажби ще бъдат насочени предимно към кооперативни клиенти. От следващата година обаче бюджетният електрически седан ще бъде достъпен и за обикновените купувачи, като цените се очакват да започват от около 100 000 юана. Производителят се надява с този модел да увеличи значително своите продажби, които от началото на тази година възлизат на 15 700 автомобила.

WeiMA E5 е построен върху специално проектирана за модела платформа и трябва да бъде най-масовият модел на Weltmeister, която си сътрудничи с немската морка Isdera. За задвижване WeiMA E5, разчита на електромотор с мощност 163 к.с., задвижващ предните колела, а батерията налична за модела е с капацитет от 58.6 кВтч. Според производителят, тя е достатъчна да осигури автономия от 505 км., но в реални условия на дали ще могат да бъдат изминати повече от 320 км. Според информацията максималната скорост на бюджетният, електрически седан е 170 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч. възлиза на 8.9 секунди. 

Въпреки, че моделът е презентиран като бюджетен, пред водача място намира цифров инструментален панел, но като цяло оборудването включва пълен ел. пакет, климатик, кожен волан и тапицерия от еко кожа и две въздушни възглавници. Мултимедия в базовото ниво на оборудване липсва, но такава може да бъде добавена срещу доплащане с 12.3-инчов, плаващ екран, както и панорамен покрив.


Няма коментари:

Публикуване на коментар