сряда, 18 август 2021 г.

Nissan Z с цена от 40 000$

 Малко преди да бъде представен официално марката разпространи официалните изображения и инфо към тях на новият Nissan Z. Освен с добавеният заден спойлер дизайна на модела не се различава от този на предпроизводствената версия - Nissan Proto Z, която видяхме миналата година. Като цяло дизайнът е спортен с препратки към по-старите модели от Z-серията, но мнозина го смятат за леко скучноват, а факта че  структурата на купето е взета директно от Nissan 370 Z , прави модела да изглежда по-скоро на обновена негова версия. 


Под капака на Nissan Z, място намира 3.0 литров, би-турбо, V6-цилиндров мотор с мощност 400 к.с., същият познат от Infiniti / Nissan Skyline. Тук обаче, той е куплиран серийно с механична трансмисия, а срещу доплащане за по-спокойните водачи е налична и 9-степенна, автоматична скоростна кутия оборудвана и със спортен режим, при който се променя и звука на мотора. При всички положения задвижващи са само задните колела. Марката не е обявила динамичните характеристики на своето спортно купе, но имайки предвид, че Nissan изправя своето купе директно срещу Toyota Supra, което означава, че трябва да очакваме стойности под 5 секунди за ускорение до 100км/ч. от място. 


Интериора също е без промяна спрямо този в предпроизводственият модел. Стандартното оборудване включва12.3-инчов, цифров инструментален панел и също толкова голям дисплей за инфотайнмънт системата. Трите аналогови, кръгли показателя също са запазени и придават спортна атмосфера. както се очаква от един съвременен модел, то той е оборудван с всички най-нови системи за безопасност и асистенти за шофиране, като част от тях ще могат да бъдат изключвани за доставяне на повече адреналин. 


Продажбите на модела в САЩ, стартират от пролетта на 2022 година, като цените се очакват да започват от около 40 000 долара. В Европа, Nissan Z няма да бъде наличен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар