петък, 28 декември 2018 г.

Това е новата Toyota Supra



Няколко седмици преди официалната премиера на новото поколение Toyota Supra, имаме възможност да видим първите изображения на японското купе, базирано на BMW Z4. Както знаем, двата модела са разработени съвместно и споделят една и съща платформа, но за разлика от Z4, Supra ще се предлага с твърд покрив поне в началото. Ръководството на фирмата даде зелена светлина преди няколко месеца и за открита версия на модела, която обаче ще бъде показана не по-рано от 2021 година. Според информацията японският модел има съществени разлики спрямо своя събрат и може спокойно да се разглежда, като самостоятелен такъв, тъй като комуникацията между двете фирми в процес на разработка е приключила още през 2014 година. Все още няма официална информация за новата Supra, но става ясно, че петото поколение ще бъде по-леко и по-евтино от Z4 и ще предлага свой собствен стил придружен с по-директни настройки на по-ниска цена. 
Официалната информация за модела очакваме да бъде достъпна до няколко дни и ще бъде добавена към този пост заедно със снимки с висока резолюция. Официалната премиера ще се състои на 14-ти януари в Детройт.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Според информацията под капака на новото японско купе място ще намира 3.0 литровия, 6-цилиндров, турбо мотор с мощност от 387к.с., който намира място в BMW Z4. Разпределението на масите върху предната и задната ос е 50:50, а диференциала е с ограничено приплъзване. Производителят съобщава, че ускорението на модела до 100км/ч от място става за 4.4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч. Също така стана ясно, че цените в САЩ ще започват от 49 990 долара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар