сряда, 16 септември 2020 г.

Nissan Proto Z съчетава ретро стил и съвременни технологии

Преди броени часове, японската марка представи предпроизводствената версия на бъдещото спортно купе, което трябва да наследи пенсионираният вече Nissan 370 Z. Дизайнерите са се придържали стриктно към традиционните линии на модела, като съзнателно са направили препратки към класическият Nissan Fairlady Z / Datsun Z 240/260/280, от 70-те години на миналия век. За съжаление обаче дизайна е скучен, както на екстериора, така и на интериора и не привлича особено голямо внимание към себе си. Така или иначе, този модел е доста нишов и само заклетите фенове на марката ще му отделят подобаващо внимание. Чест обаче прави на марката, че макар и в тежкото финансово състояние в което сега се намира е намерила начин да отдели не малко средства за да представи достоен наследник в чест на 50 годишнината на модела. 
Според оскъдната информация, която бе разпространена от производителят, Nissan Z Proto е базиран върху силно модифицираната платформа от предходният модел и разполага с V6-цилиндров, би-турбо агрегат, чиято мощност е около 400к.с. Прототипът е оборудван с механична трансмисия предаваща движението към задните колела. 
Производствената версия, чието наименование най-вероятно ще бъде 400Z се очаква да бъде представена, не по-рано от пролетта на следващата година, като цените в САЩ се очаква да стартират от около 40 000 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар