четвъртък, 15 август 2024 г.

Тунинг легенди: RUF

 

Ruf Automobile e име, което предизвиква респект и възхищение сред автомобилните ентусиасти по целия свят. Тази малка германска тунинг компания, базирана в Pfaffenhausen е известна със своите изключителни модификации на Porsche, които превръщат вече легендарните спортни коли в истински шедьоври на инженерството и дизайна. Историята на Ruf започва още през 1939 година, когато компанията е основана като автосервиз. През годините Ruf се превръща в един от водещите тунинг ателиета за Porsche, а днес е признат производител на спортни автомобили със собствени модели. Компанията се фокусира върху оптимизирането на всеки аспект на автомобила – от двигателя и трансмисията до окачването и аеродинамиката. Резултатът са автомобили, които предлагат невероятни динамични характеристики, без да правят компромиси с комфорта и ежедневната употреба.

Ruf не се ограничава само до увеличаване на мощността на двигателя. Компанията оптимизира всеки аспект на автомобила, за да постигне максимална хармония между всички системи. Компанията предлага предлага на своите клиенти възможността да конфигурират автомобила си според своите собствени предпочитания, като всички нейни модели  се произвеждат в ограничени серии, което ги прави още по-желани за колекционерите. Създаването на един автомобил Ruf е дълъг и сложен процес. Той започва с избора на базовия модел Porsche и продължава с детайлна анализ на неговите характеристики. След това инженерите на Ruf започват да разработват персонализирани модификации, които ще подобрят динамичните характеристики на автомобила. Всички компоненти се произвеждат с най-високо качество и се монтират ръчно от опитни специалисти.

Ruf предлага широка гама от модели, базирани на различни поколения Porsche 911. Най-емблематичният от тях е представен през 1987 година като Ruf CTR известен още като Yellow Bird, който е базиран на 911, но разполага с мощност от 469 к.с., която му позволява да достигне скорост от 342 км/ч. Това го превръща и в най-бързият автомобил с разрешение за използване на обществените пътища по това време. 

Не по-малко интригуващ е представеният през 2007 година Ruf CTR3, който разполага със собствено разработена каросерия стилизирана визуално да предаде усещането на състезателните коли от Льо Ман през 50-те и 60-те години. Като цяло този модел е разработен от нулата и разполага с централно разположен 6-цилиндров боксер с мощност 691 к.с., куплиран с 6-степенна, секвенциална скоростна кутия. носещата рама на модела е изработена от алуминий и стомана, а панелите на каросерията от карбонови сплави. Общото тегло на модела възлиза на 1400кг., времето за ускорение от 0 до 100 км/ч. отнема 3.2 секунди. максималната скорост възлиза на 375 км/ч. 

Едно от последните творения на марката е екстремният Ruf R Spider, чието предно стъкло е отстъпила мястото на чифт по-малки дефлектори за отклоняване ан насрещният вятър. Базиран на Porsche 911, моделът разполага с 4.0 литров, 6-цилиндров боксер с мощност 515 к.с., куплиран с PDK трансмисия. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар