сряда, 14 август 2024 г.

Kombat е руска загадка на четири колела

 

Новият руски всъдеход представен на изложението "Армия-2024" ни кара да се чувстваме, като че ли сме попаднали в някой постсъветски кошмар. На пръв поглед Kombat изглежда, като че ли е резултат от кръстосване между танк и автобус. дизайна като цяло те кара да се запиташ дали не си се отзовал в края на 80-те години на миналия век и да се замислиш, дали руската автомобилна индустрия е направила крачка напред или назад във времето.

Интериора предлага място за пет човека и също дава усещането за носталгия. Пластмасата е толкова твърда, че можеш да си счупиш нокътя. Седалките са толкова удобни, колкото и железен стол. А мултимедийната система е  интуитивна, колкото руската бюрокрация. Като цяло интериорът е пренесен директно от GAZ Sobol, чиято и платформа използва Kombat. Моделът е оборудван с климатична инсталация, ел. пакет, мултимедийна система и мултифункционален волан, все неща които би трябвало да подобрят комфорта.  

За задвижване руският всъдеход разчита на 2.5 литров, турбо дизелов мотор с мощност 149 к.с., произведен по лиценз на китайската Foton. Той е съчетан с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Ако всичко върви по план продажбите на Kombat трябва да започнат през 2028 година, а производството да се осъществява в заводите на Арзамаския автомобилен завод.


Няма коментари:

Публикуване на коментар