четвъртък, 8 декември 2022 г.

Новото поколение на GAZ Sobol ще разчита на китайски дизелов агрегат

 Три години след премиерата на GAZ Gazelle NN, марката представя и фургон версията на модела чието име ще бъде Газ Соболь. реално разлики между двете версии няма, ако се изключи наличието на нов заден мост с единично колело, но производителят обещава и модификация с двойна гума, но най-вероятно такава ще бъде представена най-рано през 2023 година. моделът ще се предлага в две дължини на междуосието и три версии на височина на кабината с товароносимост между 2.5 и 3.5 тона. 

Интериора също е идентичен с този на Gazelle NN, което означава, че на борда ще бъде налична и мултимедийна система, въздушна възглавница за шофьора, пълен ел. пакет, безключов достъп и старт на автомобила, автоматични фарове и чистачки и климатична инсталация. Разбира се за повечето неща бъдещите собственици ще трябва да доплащат, тъй като базовата цена на GAZ Sobol ще стартира от 2.7 млн. рубли. 

За задвижване  първоначално GAZ Sobol ще разчита на познатият 2.8 литров, турбо дизел от Cummins с мощност 130 к.с., куплиран с нова 6-степенна, механична трансмисия, но тъй като доставките на този агрегат вече са прекратени поради наложените санкции на Русия, то той ще бъде заменен от китайски - 2.5 литров литров турбо дизел, чието производство ще се осъществява в Нижни Новгород. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар