четвъртък, 8 декември 2022 г.

Chery Tiggo 9 / Jaecoo J8 е флагманският SUV на марката




Марката вече е готова със своят флагмански модел, а неговите продажби ще започнат от пролетта на следващата година. Chery Tiggo 9 е базиран на платформата от Exeed Yaoguang, но предложението на Chery ще разполага три реда седалки. За радост дизайна няма нищо общо с този на Chery GENE Concept и е издържан в характерният за марката ситл, но Chery Tiggo 9 е първият модел на Chery с прибиращи се дръжки на вратите. Матричните - LED светлини и 20-цоловите джанти ще са в серийното оборудване на модела.

Все още няма официална информация за флагманският SUV на марката, но най-вероятно за задвижване ще бъде наличен същият 2.0 литров, TGDI агрегат от Exeed с мощност 260 к.с., куплиран с 7-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Хибридната версия все още не е потвърдена официално за Tiggo 9. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация флагманският SUV на марката ще се предлага само във версия с 5 места, а на някои пазари ще бъде наличен под името Jaecoo J8. Оборудването е подобаващо, а на борда ще намира място и автономна система за шофиране от 2-ро ниво. Всички бутони включително и тези на волана са сензорни, а двузоновият климатик се управлява от екрана на инфотайнмънт системата. 

За сега е потвърден новият 2.0 литров, TGDI агрегат с мощност 254 к.с., куплиран с двудискова, 7-степенна трансмисия задвижваща предните или четирите колела. В по-късен етап марката ще представи и хибридна версия на модела. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар