вторник, 6 декември 2022 г.

Второто поколение на Toyota C-HR представено като концепция

 Toyota откри своят правилен дизайнерски език и сега ще го експлоатира до краен предел, като по този начин придава и уникална идентичност на своите модели. Поредният модел който ще зарадва почитателите на марката е новото поколение на атрактивният кросоувър - Toyota C-HR, което днес виждаме под формата на концепция с името Toyota C-HR Prologue. Моделът е проектиран в дизайнерското студио на марката позиционирано в Париж, а серийната версия трябва да бъде представена през следващата година. 

Дизайнът на концепцията е със спортно и динамично излъчване, а линиите правят модела да изглежда по-малък, от колкото е в действителност. Дизайнерите са избрали трицветна схема на оцветяване на купето, която съчетава сребрист нюанс на каросерията с акцент от въглеродни сажди в задният част в допълнение с жълти детайли. Производителят обещава, че дизайнът на концепцията ще бъде пренесен без промяна в производственият модел, но най-вероятно изскачащите дръжки и камерите заместващи страничните огледала ще отпаднат. Снимки на интериора няма, но се съобщава, че новото поколение на C-HR ще разполага със значително по-модерен интериор от предходният модел. Именно той, бе и слабото място на C-HR, тъй като не кореспондираше по никакъв начин с авангардният дизайн на екстериора. 

По отношение на задвижването марката също е пестелива в своята информация относно концепцията. Предполага се, че второто поколение на Toyota C-HR ще бъде базирано върху модифицираната TNGA-C платформа, който видяхме в новата Toyota Prius, което предвещава наличието на хибридна и Plug-in хибридна технология. Производството на производствената версия ще продължава да се осъществява в Турция, а батериите ще бъдат доставяни от новата фабрика на марката в Европа, която трябва да бъде открита всеки момент. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар