сряда, 31 юли 2024 г.

Pagani Utopia Roadster: За тези, които имат всичко, но искат повече

 

След премиерата на Pagani Utopia, резонно сега марката представя откритата версия на модела наречена Utopia Roadster. С всяко ново творение, италианската компания ни смайва с нестандартни решения, които пречупват границите на възможното. И сега, с представянето на Pagani Utopia Roadster, тази традиция продължава с още по-голяма сила. Pagani Utopia Roadster е повече от просто автомобил - това е скулптура, която оживява на пътя. Всяка линия на каросерията е изваяна с прецизността на скулптор, а всеки детайл е резултат от безброй часове на проектиране и ръчна изработка. Оцветените карбонови влакна, които обгръщат автомобила като втора кожа, му придават едновременно лекота и невероятна здравина. Агресивните линии, футуристичните фарове и характерните за Pagani криловидни врати създават силует, който е трудно да се обърка с друг.

Характерно за моделите на марката, интериорът е не по-малко впечатляващ. Кабина, която съчетава лукса на един частен самолет с функционалността на спортен автомобил. Всичко е изработено от най-качествените материали - кожа, алкантара, карбон. Ергономичното спортно кормило, изработено от един блок алуминий, пасва идеално в ръката и осигурява прецизно управление. Цифровите дисплеи предоставят на водача цялата необходима информация, без да отвличат вниманието от пътя.

По подобие на закритата версия под капака на Utopia Roadster бие сърцето на истински звяр - 6.0-литров, V12-цилиндров би-турбо двигател, развиващ мощност от 864 конски сили и въртящ момент от 1110 Нм. Това е двигател, който диша огън и издава звук, който ще ви накара да настръхнете. Силата се предава към задните колела посредством седемстепенна секвенциална скоростна кутия, която осигурява пряка връзка между водача и автомобила. За тези, които предпочитат по-голяма удобство, се предлага и седемстепенна автоматична скоростна кутия Xtrac с двойно съединител, която изпраща мощността към задните колела чрез електронно контролиран диференциал. Окачването е оборудвано с адаптивни амортисьори и иновативна система за контрол на стабилността.

Като всеки модел модел на марката и Pagani Utopia Roadster е повече от автомобил. Това е произведение на изкуството, което съчетава в себе си най-доброто от автомобилния свят. Това е автомобил за тези, които търсят не просто превозно средство, а емоция, която да ги кара да се чувстват живи, но достъпен за 130 богоизбрани клиенти, които са склонни да се разделят с минимум 3.1 млн. евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар