вторник, 13 септември 2022 г.

Pagani Utopia разполага с 860 к.с. и секвенциална трансмисия

 Наследника на Pagani Huayra, носи името Utopia и разполага с 864 к.с. При създаването на модела марката се консултира със собствениците на досегашните модели, а търсеният ефект е простота, лекота и не на последно място - удоволствие от шофирането. За създаването на модела бяха необходими 6 години, през които Pagani представи редица интересни версии на своята Huayra, които един вид служеха за тестови машини, а всичко най-добро от тях е приложено в Utopia. 

За задвижване Pagani Utopia, разполага с V12-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 864 к.с. и работен обем от 6.0 - литра, който отново е дело на AMG. Трансмисията е 7-степенна, секвенциална предаваща движението към задните колела чрез електромеханичен диференциал. Благодарение на използваният нов материал за изработката на купето и титаниевата изпускателна система с керамично покритие общото тегло на Utopia, възлиза на 1280 кг. За съжаление производителят все още не съобщава динамичните характеристики на модела, но най-вероятно ще те ще оправдаят цената от 2.8 млн. долара, които Pagani иска за своят утопичен модел. 

Собствениците няма да останат разочаровани от интериора. Той не изневерява на стила на марката и за неговата изработка е отделено изключително внимание към детайла. За подсилване на ювелирната обстановка дизайнерите са заложили на аналогови уреди, като дори липсва централен тъчскрийн екран за инфотайнмънт системата, чиито работни показатели се изобразяват на 7-инчов екран позициониран пред водача между спидометъра и оборотомера. 

Първоначалните планове на марката са да произведе 99 бройки от Utopia, но при всички случаи ни очакват още вълнуващи версии, които ще увеличат шансовете на заинтересованите клиенти да притежават един от тези. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар