понеделник, 17 юни 2024 г.

Cherry Tiggo 8L е новото попълнение в гамата на марката

 

Новата модификация на Chery Tiggo 8 ще бъде представена в своята родина като най-луксозната версия от моделното семейство и ще носи името Tiggo 8L. На пръв поглед моделът може да се характеризира като фейслифт на настоящото поколение заради новият си дизайн и нарасналите във всички посоки размери на купето, но реално това е изцяло нов модел. Дизайна като цяло е еволюция на този, който познаваме от настоящите модели на марката и приема стил с изчистени линии и скрити дръжки на вратите по подобие на Chery Tiggo 9

Chery Tiggo 8L е презентиран като семеен SUV, разполага с междуосие от 2.77 метра и ще се предлага с два или три реда седалки и съответно в конфигурация 2+3 и 2+3+2 места. Официални снимки на интериора все още липсват, но се споменава, че същият ще разполага с изкуствен интелект на бода и инфотейнмънт система с централно разположен 15.6-инчов дисплей, от който ще се управляват и повечето функции на автомобила. 

За задвижване Tiggo 8L, разчита на най-мощната версия на 2.0 литровият, 4-цилиндров турбо бензинов мотор с директно впръскване, чиято мощност възлиза на 254 к.с. Той е куплиран серийно с новата 8-степенна, автоматична трансмисия и опционално задвижване на четирите колела. Според информацията новата трансмисия допринася за по-нисък разход на гориво, който в най-добрият случай може да бъде сведен до 7.8л/100км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар