сряда, 3 април 2024 г.

Освен в Индия новата Toyota Urban Cruiser Taisor ще се предлага в Африка и Близкия изток



Представен преди малко повече от година Suzuki Fronx вече има свой братовчед в лицето на Toyota Urban Cruiser Taisor. Това не е изненада, тъй като крос хечбекът е базиран на Suzuki Baleno, а той на своя страна стана основа за предлаганата в Индия - Toyota Glanza / Starlet. Благодарение на спогодбата за размяна на модели между двете марки, сега моделната гама на Toyota в региона се увеличава и отваря възможност за привличането на нови клиенти.

Технически обаче, моделът на Toyota е идентичен с този на Suzuki. За задвижване базовата версия на Urban Cruiser Taisor разчита на 4-цилиндровият, атмосферен мотор с работен обем от 1.2 литра предлаган във версии на мощност от 78 и 90 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или роботизирана трансмисия за по-мощната версия.  Над него е позициониран 3-цилиндровият, турбо бензинов мотор оборудван с лека хибридна система и мощност от 100 к.с., който може да бъде оборудван с 6-степенна, автоматична трансмисия. При всички случаи задвижването се осъществява посредством предните колела. 

За разлика от екстериора, разликите в интериора между Suzuki Fronx и Toyota Urban Cruiser Taisor са почти нулеви и се свеждат единствено до различните разцветки на тапицериите и нивата на базовото оборудване, което по традиция при Toyota е малко по-богато. За сметка на това обаче клиентите на Toyota ще трябва да платят  около 300 долара по-висока цена за базовата версия, която е оборудвана с допълнителни USB-C портове, 6-въздушни възглавници и ESP. Освен в Индия, новият модел на Toyota ще се предлага и на пазарите в Африка и Близкия изток. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар