сряда, 3 април 2024 г.

Това е новото поколение на Mercedes Actros

 

След представянето на Mercedes eActros 600, сега производителят обновява и основното семейство на своят влекач. Новата футуристично проектирана ProCabin, която е проектирана по новите стандарти е с 8 см. по-дълга и предоставя значително по-добра аеродинамика, която от своя страна допринася за 3% по-нисък разход на гориво. Новият Mercedes Actros ще се предлага във версии Stream, Big и Giga Space, а на борда най-накрая вече място намира и контакт с мощност от 230V. 

Наличните системи за безопасност надхвърлят изискванията на общият регламент за безопасност и предоставят възможност за автономно шофиране от ниво 2+. Разбира се, за да бъде постигнат този резултат ще трябва да бъдат поръчани системите Actve Brake Assist 6 и  Active Sidequart Assist 2 снабдени с HD камери на борда и множество радарни сензори, който регистрират обекти на 250 метра пред, 30 метра зад и 7 метра в страни от камиона. Допълнителните цифрови услуги предоставени от новата интерактивна мултимедийна система оптимизират общите разходи на собствениците. 

За задвижване новото поколение на Actros, разчита на подобрена версия на познатият 6-цилиндров турбо дизелов агрегат OM471 с работен обем от 12.8-литра, който ще продължава да се произвежда в Мексико и Индия във версии на мощност от 449 и 476 к.с. Той разполага с нова турбина която подобрява с 4% разхода на гориво в сравнение със своят предшественик и е куплиран с 12-степенна, автоматична трансмисия, която се адаптира към настоящата пътна ситуация и може да превключва предавките като прескача една, две и повече позиции. Към споменатият OM471 се присъединяват и неговите събратя OM470 и OM473.


Няма коментари:

Публикуване на коментар