сряда, 3 април 2024 г.

Това е новият Chevrolet S10

 

След фиаското с последното поколение на Chevrolet S10, което бе базирано на Maxus T60, сега американците представят изцяло нов модел, който първоначално ще се предлага на пазарите в Южна Америка, но най-късно до края на следващата година ще бъде наличен и в Северна Америка. По всички личи, че след като стана ясно, че китайският модел явно не е подходящ за да се предлага успешно с емблемите на американската марка, производителят се е върнал към предходното поколение наChevrolet S10 , като е направил радикални подобрения относно механиката, комфорта и безопасността. Ясно е, че има и видими промени в дизайна, който е изцяло нов и придава съвременен облик на пикапа който се предлага от 2011 година и реално е базиран на Isuzu D-Max, все още предлаган успешно на пазара след многократни актуализации. 

Към момента производителят не е разпространил богат набор от снимки на новия S10, но от изображенията генерирани от рекламният клип на модела можем да видим изцяло нова предна част издържана в новият стил на марката и  като цяло кореспондиращ груб дизайн. Интериора също е изцяло нов напомнящ този на Chevrolet Colorado, но разбира се значително по-опростен въпреки, че няма да липсват цифровия инструментален панел и мултимедийната система с 4G свързаност и Wi-Fi модем. Очакват се и редица асистенти подпомагащи шофирането, които би трябвало да подобрят сигурността по време на управление. 

Според информацията за задвижване, новият-стар Chevrolet S10 ще разчита на познатият - 2.8 литров, турбо дизелов мотор, който според производителят е претърпял радикална актуализация и разполага с иновативна технология която допринася за невиждана до момента енергийна ефективност. Всички подробности, както и официалните снимки на модела ще бъдат добавени в края на седмицата, след официалната премиера на модела. Първоначално на пазара пикапът ще бъде наличен само във версия с 4 врати и 5 места, но в последствие ще го последват и по-достъпни версии с две врати с един или два реда седалки.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела се потвърди информацията, че за задвижване новият-стар Chevrolet S10 ще разчита на обновена версия на 2.8 литровият турбо дизел, чиято мощност вече достига 207 к.с. Той е куплиран с новата 8-степенна, автоматична трансмисия което го прави и значително по-тих и икономичен с 13%, спрямо своят предшественик. динамичните характеристики също са подобрени, а освен това се съобщава и за промени по ходовата част, които правят стъпката малко по-широка, което пък се отразява положително на стабилността. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар