петък, 17 декември 2021 г.

Новото поколение на Chevrolet S10 - клонинг на китайски модел

 Предлаганият в Мексико, Южна Америка и Австралия, пикап - Chevrolet S10, получава своя наследник. General Motors явно е решил да пести средства и е замразил развитието на моделите с ДВГ и сега се доверява на своя китайски партньор в лицето на SAIC, като използва на готово за наследника на своя пикап предлаган извън границите на САЩ, технологичната база от Maxus T60, чиято премиера се състоя през 2018 година. Това не се случва за първи път имайки предвид Chevrolet Captiva, която е копие на Baojun 530, но сега американците са се постарали малко повече и са направили известни подобрения и преработки на китайският модел, които би трябвало да задоволят изискванията на клиентите на американският модел. Трябва да се уточни изрично, че предлаганият в САЩ, Chevrolet Colorado който до сега бе тясно свързан със  - S10, няма вече нищо общо. 

За задвижване Chevrolet S10, разчита на бензиновите 2.0 и 2.4 литрови агрегати с мощност съответно от 213 и 160 к.с. Серийно е налична механична трансмисия, но срещу доплащане клиентите могат да поръчат и 8-степенен, автоматик задвижващ задните колела. За версията 4х4, също се доплаща като серийно за нея се предлага и блокируем заден диференциал. Дизеловият 2.8-литров мотор от VM, наличен в Maxus T60, за сега не се предвижда да намери място в Chevrolet S10. 

Интериора е идентичен с този на китайският донор, но при S10, място намира модерна мултимедийна система с 10-инчов тъчскрийн дисплей. Серийно Chevrolet S10 ще се предлага с 6 въздушни възглавници, пълен ел. пакет, климатик, салон от еко кожа, безключов достъп, камера за заден ход, круиз контрол и др. Моделът ще се предлага с иденична и двойна кабина с 2 и 4 врати, като при всички случаи полезния товар е малко над 1 тон. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар