четвъртък, 16 декември 2021 г.

Петото поколение на Kia Carens предназначено за пазарите в Индия и региона

Познатата ни Kia Carens, бе спряна от производство преди две години, но сега корейците представят петото поколение на модела, което е с изцяло нова философия или по-скоро се връща към концепцията на първото покление. Новото поколение е базирано на платформата от Kia Seltos  и е презентирано като триредово превозно средство за отдих. Купето е двуобемно с висок таван и удължен заден надвес, което осигурява достатъчно багажно пространство и при разгънат трети ред седалки. 



Особено добро впечатление прави интериора, който предлага модерна и луксозна обстановка имайки предвид ценовото позициониране на модела. Не трябва да забравяме, че новата Kia Carens е проектирана предимно за индийския пазар въпреки, че се очаква да бъде налична и на някой други пазари. В най-високото си ниво на оборудване, пред водача място намира цифров инструментален панел, 10.2-инчова мултимедийна система, амбиентно осветление с 64 цвята, озвучителна система "Bosse" с 8 високоговорителя, вентилирани седалки, двузонов климатроник, пълен ел. пакет, 6 въздушни възглавници, асистент за потегляне при наклон и т.н. срещу доплащане се предлагат прибиращи се табли за седящите на втория ред седалки, поставки за чаши с охлаждаща функция, множество USB портове, странични щори за задните врати и редица приспособления облекчаващи дългите пътувания. 


За задвижване новата Kia Carens, разчита на атмосферния, бензинов - 1.5 литров мотор с мощност 115 к.с., както и на 1.4 литровия, турбо мотор с мощност 140 к.с. Дизеловата версия е оборудвана с 1.5 литров мотор с мощност 115 к.с. Всички мотори са куплирани серийно с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане е наличен и 6-степенен автоматик за атмосферната версия и 7-степенна, двудискова трансмисия за най-мощната модификация. При всички случаи задвижващи са само прединте колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар