вторник, 2 април 2024 г.

Вместо с наследник Suzuki Vitara се сдобива с фейслифт

 

Неяснотите около въвеждането на пълната електрификация и нейните срокове карат повечето производители да отменят или просто да отлагат премиерите на своите нови модели. Това от своя страна удължава живота на настоящите модели, но за да бъдат конкурентно способни същите се подлагат на не планувани козметични промени и обновяване. Последният такъв модел  е Suzuki Vitara, чието последно поколение се предлага от 2014 година. Сега вместо да получи своят наследник, моделът претърпява трети фейслифт, който се характеризира с промени в дизайна предимно в предната част на компактният SUV, където откриваме ревизирана броня, радиаторна решетка и нови LED фарове които обезсмислят наличието на фаровете за мъгла.

Промени в интериора няма, но оборудването е станало по-богато според последните изисквания за безопасност. Серийно на борда място намират системата за предотвратяване на сблъсък, активният асистент за поддържане на скоростта, активна система за разпознаване на пътните знаци и асистента за поддържане движението в пътната лента. Налична на борда е и нова инфо-развлекателна система с 9-инчов екран. 

Под капака също има известни подобрения и промени. От моторната гама отпадат дизеловият агрегат, както и 3-цилиндровият 1.0 литров бензинов мотор. Базовата версия ще разчита на 1.5 литров, 4-цилиндров атмосферен мотор с мощност 116 к.с. с механична скоростна кутия и задвижване на предните колела. Над него е разположен и 1.4 литров, турбо бензинов мотор оборудван с 48-волтова лека хибридна система, чиято мощност възлиза на 129 к.с. Той ще се предлага с автоматична трансмисия и опционално задвижване на четирите колела. На някои пазари моделът ще бъде наличен с хибридна технология от Toyota, която направи дебют в Suzuki Grand Vitara преди две години. Според неофициална информация марката предвижда наличието на нов 1.2 литров, който трябваше да бъде наличен в наследника на Vitara, но това все още не е потвърдено официално. Продажбите на обновеното Suzuki Vitara в Европа ще стартират от това лято, като цени все още не са оповестени. При всички случаи обаче очакваме поне 10% увеличение на цената при базовата версия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар