сряда, 20 юли 2022 г.

Това е новото Suzuki Grand Vitara

Новото поколение на Suzuki Grand Vitara изглежда наистина подобаващо. По време на премиерата на Toyota Urban Cruiser Hyryder, веднага се появиха слухове, че моделът ще послужи за основа на бъдещото поколение Suzuki Vitara, но истината се оказа малко по-различна. Възроденото Suzuki Grand Vitara ще се произвежда в Индия и първоначално ще се предлага на местният пазар, но в по-късен етап не е изключено моделът да бъде наличен и на други пазари в Африка, Индонезия и Източна Европа. 

Новото Suzuki Grand Vitara се задвижва от 1.5 литров, атмосферен мотор снабден с лека хибридна система и мощност от 103 к.с. Хибридната версия с мощност 115 к.с., чиято технология е идентична с тази на модела на Toyota, ще бъде налична и за Grand Vitara. Серийно моделът ще се предлага с 5-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела, но срещу доплащане ще бъде налична и 6-степенна, автоматична скоростна кутия.  Задвижването на четирите колела също ще бъде налична срещу доплащане, но само за версията с механична трансмисия. 

Интериорът е идентичен с този на Toyota Urban Cruiser Hyryder, като базовата версия се предлага с аналогов инструментален панел пред водача, две въздушни възглавници, безключов достъп и старт и др. Срещу доплащане ще бъдат налични: панорамен покрив, кожен салон, предни седалки с обдухване, камери с обзор 360 градуса, цифров инструментален панел комбиниран с HUD дисплей. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар