петък, 1 юли 2022 г.

Toyota Urban Cruiser Hyryder предназначена за индийския пазар

 Toyota представя нов кросоувър модел предназначен за пазарите в Индия и региона под името Urban Cruiser Hyryder. Новото предложение на Toyota се основава върху модифицираната платформата от Suzuki Vitara и разполага със собствен дизайн, чиито нов стил ще бъде постепенно наложен в моделите на марката в региона с двуредови предни светлини. 

С дължина от 4.36 метра, моделът предлага място за 5 човека и достатъчно място за багаж. Интериора е типичен за моделите на марката, като серийно пред водача намира 7-инчов, цифров инструментален панел, а за мултимедията е предвиден 7 или 9-инчов дисплей в зависимост от оборудването. Добре оборудваните версии предлагат двуцветна тапицерия, кожен салон с вентилирани предни седалки, панорамен покрив и високо оборудване с всевъзможни асистенти за подпомагане на шофирането. 

За задвижване базовата версия разчита на 1.5 литров, атмосферен мотор от Suzuki с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V и мощност от 101 к.с., куплиран с 5-степенна, механична  или 6-степенна, автоматична трансмисия задвижващи предните или четирите колела. Налична за модела е и хибридна версия с 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 92 к.с., съчетан с електромотор с мощност от 82 к.с. и литиево-йонна батерия. Общата мощност на хибридната система към предните колела възлиза на 115 к.с., а производителят обещава пробег до 25км. в градски условия в изцяло електрически режим. 

Продажбите на Toyota Urban Cruiser Hyryder ще стартират от края на август месец, като производството ще се осъществява в Индия. До края на годината се очаква и предложение с емблемите на Suzuki, чието име все още не е потвърдено, но източници близки до компанията споменават името - Vitara. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар