четвъртък, 28 юли 2022 г.

Второто поколение на Chevrolet Colorado само с 4-цилиндрови, бензинови агрегати

 В Америка, GM представя новото поколение на Chevrolet Colorado, което предлага повече мощност, възможности и технологии. Второто поколение на товарният модел е построено върху нова платформа, а междуосието е увеличено спрямо предходният модел, макар и това да не се е отразило на вътрешното пространство. Това до някъде се дължи на факта, че кабината използва същата архитектура от предходният модел, но този факт остава скрит за потребителите. 

Второто поколение на американското Colorado ще се предлага само във версия с двойна кабина и четири врати, но вече за модела е налична и офроуд версията ZR2 с увеличен клиренс и модифицирано окачване. Под капака на Chevrolet Colorado, място ще намира само 4-цилиндровият, 2.7 литров, турбо мотор във версии на мощност от 237 и 314 к.с., като при всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична. задвижваща задните или четирите колела в зависимост от версията. Както става ясно модификациите с V6-цилиндровият мотор, както и дизеловите версии отпадат от гамата на второто поколение на Colorado. 

Голям скок има в интериора, който серийно е оборудван с 8-инчов, цифров инструментален панел пред водача и мултимедийна система с 11.3-инчов дисплей. Серийното оборудване не е богато, но включва система за предотвратяване на сблъсък, климатик, безключов достъп, озвучителна система с 6 високоговорителя, ел. пакет и др. В по-високите нива на оборудване практически няма да липсва нищо, а купувачите за първи път ще могат да оборудват своите модели с люк на тавана и набор от камери показваща картина и под автомобила, което подпомага офроуд приключенията. 

Продажбите на новият Chevrolet Colorado ще стартират от началото на следващата година, като цени все още не се съобщават. Производството ще се осъществява в Мичиган, а като пряк конкурент се сочи Ford Maverick, чиито цени стартират от малко над 20 000$. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар