сряда, 9 юни 2021 г.

Ford Maverick с цена от 20 000$ в САЩ

През 1970 година, американската марка представя компактен седан предназначен за младите клиенти на марката в Северна и Южна Америка. От тогава моделът претърпява редица метаморфози и почти 20 години след това четвъртото поколение на Nissan Patrol се продава в Австралия под същото име. След още 10 години в Европа, Nissan Terrano II се предлага като Ford Maverick, а през 2001 година Ford Escape се сдобива със същото име. При всички случаи съдбата на модела е еднаква. Слаб интерес от страна на клиентите, което води до неговата кончина. Американците обаче не се отказват от това име и днес представят на пазара нов Ford Maverick, чиято философия е изцяло нова. 


Представен като пикап за свободното време новият Ford Maverick ще се изправи директно срещу Hyundai Santa Cruz, но с един голям коз, а именно неговата цена. В САЩ, новият модел на Ford ще стартира от 19 995 долара, което е непонятно как марката е успяла да постигне подобна цена, имайки предвид съвременните пазарни изисквания и тихнологии с които моделът разполага. 


Новият Ford Maverick е базиран върху платформата на Ford Bronco, което гарантира неговата надеждност и наличие на съвременни технологии. Марката го представя като първият хибриден и най-икономичен пикап в Америка. Базовата версия на модела се задвижва от 2.5 литров, бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлеза на 191к.с. Трансмисията тук е CVT, предаваща движението към предните колела. По-мощната версия разполага с 2.0 литров, турбо мотор с мощност 280к.с., съчетан с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. 


Интериора не впечатлява с някакви дизайнерски похвати, но предлага всичко необходимо още от базовото ниво на обзавеждане. Пред водача наблюдаваме аналогови уреди с опростен дизайн, а на централната конзола място намира 8-инчов дисплей за мултимедийната система. Интериорът разполага и с редица интелигентни места за съхранение на вещи, както и няколко контакта за 110V. под задната седалка има скрито отделение за по-големи предмети, а в товарният отсек са интегрирани детайли чиито дизайн позволява да бъдат използвани и като отварачки за бира или др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар