сряда, 9 юни 2021 г.

Новото BMW 4-series Gran Coupe (G26) е BMW i4 с ДВГ

 След премиерата на BMW 4-series Cabrio и BMW i4, марката представя  новото поколение на BMW 4 Gran Coupe и вече може да се каже, че гамата на 4-та серия е напълно завършена. Настоящото поколение на четиривратото купе изглеждаше подобаващо, но новото поколение събира още повече внимание към себе си с динамичният си дизайн. Линиите са близки с тези на електрическият модел и няма да е лъжа, ако кажем че двата модела са построени върху една и съща платформа наречена CLAR. 

Освен външните прилики с i4, новото четириврато купе разполага и с почти идентичен интериор. Горната част на таблото обаче е променена и съобразена с линията на конвенционалните модели на марката, и пренесен без промени от купе и кабрио версиите. Пред водача място намира цифров инструментален панел с 12.3-инчов дисплей и 10.2-инчов екран за инфотайнмънт системата. Серийно за модела ще се предлагат редица системи за безопасност и асистенти за шофиране включително и пакета Active Guard Plus, който съчетава в себе си: активна система за разпознаване на пътни знаци, която влияе на скоростта, сензори за поддържане движението в пътната лента, адаптивен автопилот и система за предотвратяване на сблъсък. За всички модели ще бъде наличен и дигитален ключ и с възможност за безжична актуализация на софтуера. 

Първоначално новото BMW 4-series Gran Coupe ще бъде налично във версии 430i и 440i, съответно оборудвани с 2.0 и 3.0 литрови, бензинови, турбо мотори с мощност съответно от 255 и 382к.с., като 6-цилиндровият мотор е оборудван с лека хибридна система работеща под 48V. При всички случаи трансмисията е 8-степенната Sport Steptronic, предаваща движението към задните или четирите колела. Малко по-късно ще бъдат представени и версиите 420i и 420d. 

Цените в Германия на на базовата версия на 420i ще започват от 45 800 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар