четвъртък, 12 януари 2023 г.

Suzuki Baleno се превръща в кросоувър с името Fronx

 В Индия, официална премиера прави крос-хечбек моделът на Suzuki, наречен - Fronx. Той от своя страна може да се смята за разновидност на Suzuki Baleno, но със силно променен дизайн, който придава значително по-атрактивен сравнение с този на хеч модела. Чест прави на марката, че е отделила значителни средства за новото си предложение, тъй като всички панели на каросерията с изключение на покрива са напълно нови. Това най-вероятно е породено от факта, че освен в Индия, моделът ще се предлага и на пазарите в Южна Америка и Африка. Предната част на Suzuki Fronx се характеризира с двуредови LED светлини, които са серийни за модела и голямата радиаторна решетка. В задната част се открояват LED светлините свързани със светеща лента, както и елегантен спойлер. 

Интериора също е различен макар и да използва същата архитектура, но реално трудно може да се направи паралел с този на Suzuki Baleno. Suzuki Fronx обаче ще бъде малко по-добре оборудван. Серийно на борда място ще намира медийната система с 9-инчов дисплей и набор от камери с обзор от 360 градуса. Климатичната инсталация, безключовия достъп и 6-те въздушни възглавници са неща предлагани серийно и в обновеното Suzuki Baleno, а срещу доплащане за модела ще се предлагат хедъп дисплей, стойка за безжично зареждане на телефони и висококачествена озвучителна система от Arkamus. 

За задвижване базовата версия разчита на познатият - 1.2 литров, атмосферен мотор с мощност 90 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия или роботизирана такава. По-нагоре в гамата е позициониран 3-цилиндровият, турбо бензинов агрегат с работен обем от 1.0 литра, оборудван с лека хибридна технология и мощност от 111 к.с. Серийно той се предлага с 6-степенна, автоматична трансмисия. При всички случаи задвижването се осъществява само чрез предните колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар