четвъртък, 12 януари 2023 г.

Tata с три концепции близки до серийно производство на Auto Expo 2023

 По време на провеждащото се в Индия изложение Auto Expo 2023, Tata представя два концептуални модела, който дават да се разбере, че марката залага на своето електрифицирано бъдеще. Това се потвърждава и от новината, че още следващата година в портфолиото на марката няма да присъства модел с дизелов агрегат. 

По отношение на концепциите, то с най-голям шанс за серийно производство е електрическата версия на Tata Harrier, която разполага с променен дизайн и двумоторно задвижване на четирите колела, чиято батерия ще осигурява автономия между 400 и 500 км. 

Интерес предизвиква и развитието на концепцията, която видяхме миналата година с името Tata Curvv, която сега придобива по-завършена и близка до серийно производство форма. Според информацията новата версия на Tata Curvv Concept е базирана върху платформата на Tata Harier и респективно Land Rover Freelander 2. Очаква се серийният модел да бъде представен през 2024 година, като ще бъде налична във версии с ДВГ и EV. 

Третата концепция носи името Tata Sierra EV и повдига завесата на това, което трябва да очакваме от евентуален бъдещ компактен кросоувър на марката, който според слуховете трябва да бъде представен най-късно през 2025 година. Tata Sierra EV се уповава върху модулната - ALFA платформа на марката налична за моделите  Tata PunchTigor, Tiago и Nexon. Като цяло производствената версия на Tata Sierra EV Concept също ще се предлага както с ДВГ, така и в изцяло електрическа версия, а производството ще се осъществява в бившият завод на Ford в Индия, който марката закупи в края на миналата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар