вторник, 24 август 2021 г.

Първо изображение и информация за Tata Punch

 Индийците представиха първото изображение на производствената версия на Tata HBX Concept, която ще носи името Punch. Дизайна на Tata Punch, не се различава коренно от този на концепцията, но е значително по-култивиран. Според информацията новият компактен кросоувър на индийците е построен върху платформата от Tata Altroz и ценово ще бъде позициониран между моделите Nexon и Harrier

За задвижване новото предложение на индийците ще използва 1.2 литровият, турбо бензинов, 3-цилиндров мотор с мощност 110 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия задвижваща предните колела. Налична ще бъде и версия с лека хибридна система и автоматична трансмисия. Все още не е потвърдено официално, но най-вероятно марката ще се откаже от дизелова версия за сметка на Plug-in хибрид или изцяло електрическа версия. Тези подробности, както и още снимки на модела очаквайте да бъдат добавени в по-късен етап.

+++++++++++++++++++++++++++++++++


След официалната премиера на компактният кросоувър модел, която се състоя на 4 октомври стана ясно, че индийският модел ще се задвижва от 3-цилиндровия, 1.2 литров, атмосферен мотор с мощност 86 к.с. Серийно той ще е куплиран с 5-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели с роботизирана трансмисия. 


За да постигне ниска цена и добра популярност, марката е правила значителни икономии относно материалите и оборудването. Серийно Tata Punch ще се предлага с две въздушни възглавници, ABS, ел. стъкла и огледала, климатик и централно заключване. Срещу доплащане обаче ще бъдат налични неща като: мултимедия с 7-инчов екран, камера за заден ход, мултифункционален волан, круиз контрол, комбиниран инструментален панел пред водача с вграден цветен дисплей, 16-цолови ляти алуминиеви джанти и др. Цените в Индия, стартират от 7 500 долара и могат да достигнат до 11 000 долара, като в по-късен етап се очаква дори и още по-скъпа версия с турбо мотор. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар