събота, 23 септември 2023 г.

Livan 7 поставя нови стандарти в своя клас с лидар технология, сменяеми батерии и цени под 20 000$

 Днес в Китай, бе представена официално производствената версия на концепцията Livan L, Малко повече от година отне на Geely, за да качи новият кросоувър на поточните линии, но чакането определено си струва, тъй като това ще бъде единственият модел на пазара с цена под 20 000 долара, който ще разполага с автономна система за шофиране от ниво 2+, снабдена с лидар технология, 4 милиметрови и 12 ултразвукови радара. Дизайна като цяло е динамичен и насочен към младите клиенти със скрити дръжки на вратите и двуцветно оцветяване, а коефициентът на челно въздушно съпротивление е сведен до 0.24. 

С дължина от 4.69 метра, Livan 7 предлага място за 5 човека. Таблото е издържано в модерният напоследък стил с два екрана, като пред водача място намира малък 9.2-инчов дисплей, а инфотайнмънт системата доминира с централно разположен 15.4-инчов тъчскрийн дисплей. Срещу доплащане за модела ще бъде наличен и 50-инчов, HUD дисплей с добавена реалност. За кондицията на водача ще се грижи система за следене умората на водача с лицев софтуер и когато същата установи умора, дава команда на ароматизиращата система да отделя специфичен аромат който да дразни водача. Специално внимание се отделя и на възможността на модела да се причисли към семейството на Geely Future Mobility Constellation, което от 2025 година ще свързва всички автомобили на концерна посредством 240 спътника.

Livan 7 е електрически задвижван кросоувър задвижван от електромотор позициониран в предната част с мощност 241 к.с. Налични за модела ще бъдат тягови батерии с капацитет от 50.4 и 68.3 кВтч., които ще осигуряват автономия между 450 и 605 км. При всички случаи зареждането на батериите от 30 до 80% ще отнема не повече от 30 минути, а за тези които бързат се предлага и възможност да подменят своите батерии на специално създадени станции, което според производителят няма да отнема повече от две минути. 

Цените на Livan 7 в Китай ще стартират от 16 100 долара, а най-добре оборудваните версии ще достигат 23 700 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар