понеделник, 27 юни 2022 г.

Geely преименува фалиралата - Lifan в Livan

След придобиването от Geely, на фалиралата Lifan, китайският концерн представя нова марка, която ще замени фалиралата компания под името Livan. Профилът на новата марка ще бъде акцентиран върху достъпни електрически модели предназначени за местният пазар, като намеренията са през следващите три години, тя да представи шест модела. 

Първите два модела бяха представени този уикенд под формата на концепции под името Livan L и Livan RL 9. Първата концепция е кросоувър с купеобразна форма, а втората която ще бъде и първият сериен модел на новата марка е базиран на Geely Haoyue, триредов SUV със силно променен дизайн. За сега не се съобщават каквито и да е подробности относно задвижването, но марката обещава автономия между 550 и 700 км. 

Производствената версия на Livan RL 9 ще бъде представена още тази година, като първоначално ще се предлага и във версия с бензинов агрегат. Според информацията китайците ще се възползват от недостига на превозни средства в Русия, след наложените санкции и изтеглянето на всички западни производители от страната, като ще започнат експорт към страната от началото на следващата година.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар