неделя, 10 септември 2023 г.

Exeed Sterra ET / Exlantix ET дебютира в Китай с автономия от 700 км.

 След седана Exeed Sterra EX, сега марката представя и изцяло електрически SUV наречен Starra ET. Новото електрическо предложение на Exeed, отново споделя - E0X платформата на Chery, която ще бъде основа и за моделите на новата марка Luxeed създадена съвместно с Huawei. Освен в Китай, моделът ще се предлага и на пазарите в САЩ, но под името Exlantix ET.

За сега производителят не е сподели точните характеристики на Sterra ET, но става ясно, че същият ще се задвижва от един или два електромотора. Батериите ще са дело на CATL, а благодарение на 800-волтовата архитектура за 5 минути ще ще може да се зареди енергия достатъчна за изминаването на 150 км. Обещава се автономия между 500 и 700 км. в зависимост от капацитета на батерията, който ще варира между 60 и 100 кВтч. 

Интериора предлага познатият минималистичен дизайн и място за 5 човека. Пред водача за най-важната информация е позициониран малък дисплей за инструменталният панел, а в центъра на таблото място намира плаващ 15.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Обърнато е специално внимание относно шумоизолацията, като в допълнение с ламинираните стъкла и тройната изолация на вратите на борда място намира и технологията - 24NVH, която чрез озвучителната система с вградени високоговорители и в подглавниците на седалките елиминира паразитните шумове по време на движение създадени от колелата и обтичащият въздух. Климатичната инсталация е тризонова, а кожените седалки разполагат с отопление, вентилация и опори за краката. Масажната функция, автономната система за шофиране от ниво 3 и панорамният покрив са част от допълнителното оборудване на модела. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар