понеделник, 7 август 2023 г.

Huawei и Chery представят своя съвместна марка с името Luxeed

 Chery представя нов луксозен бранд наречен Luxeed, който е рожба от сътрудничеството с Huawei. Първият модел на новата марка носи вътрешно заводско наименование - EH3, а негово изображение, бе разпространено лично от президента на електронният гигант. Това е електрически, купеобразен седан базиран върху платформата на Exeed Sterra EX, чиито дизайн е съобразен повече с вкусовете на клиентите извън страната което означава, че най-вероятно марката се надява да лансира своят първи модел и на пазарите в Европа и САЩ. 

Информация относно задвижването все още няма, но се знае, че това ще е първият автомобил на пазара, който ще получи софтуера HarmonyOS 4 на Huawei, който предлага изобилие от разширени функции за свързване с продуктите на електронният производител и дори възможност на потребителите да играят видео игри в мрежа докато чакат техните автомобили да бъдат заредени. Huawei е отговорен и за автономната система за шофиране, която ще намира място на борда и ще поддържа 3-то ниво на автономия. Тя разполага с лидар монтиран на покрива, 11 HD камери, 12 ултразвукови и 3 милиметрови радара. 

Тъй като Luxeed EH3 използва E0X платформата на Chery, се предполага наличие на един или два електромотора захранвани от батерия на CATL, която ще осигурява автономия от 700 км. Благодарение на своята 800 волтова архитектура  за 5 минути, собствениците ще могат да заредят енергия достатъчна за да бъдат изминати до 150 км. Знае се още, че моделът ще се предлага опционално с въздушно окачване, а спирачната система е доставяна от италианската Brembo. 


Намеренията на новосъздадената марка са да предложат своят първи модел на пазара още тази година, като това най-вероятно ще се случи през есента. Според информацията цените на Luxeed EH3 ще започват от около 28 000 долара, което го прави по-евтин от Tesla Model 3 и ще предлага повече пространство и комфорт от Tesla Model S. Повече подробности, както и снимки ще бъдат добавени към този пост веднага, след като станат достъпни. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация Luxeed S7 ще се задвижва от електромотор с мощност от 292 к.с. задвижващ задните колела. Обещаната автономия ще варира между 550 и 800 км. в зависимост от версията. Върховата версия е оборудвана с два електромотора задвижващи четирите колела с мощност от 496 к.с. и ще ускоряват тежащият 2170кг. електрически седан до 100 км/ч. от място за 3.3 секунди. Максималната скорост е 210 км/ч., а автономията на тази версия ще достига 630 км. Серийно окачването е оборудвано с адаптивни амортисьори, а срещу доплащане за модела ще се предлага и въздушно окачване и спирачна система от Brembo.

Интериорът прави впечатление с нестандартният овален волан и двете жабки пред спътника. Дизайна е издържан в минималистичен стил с два екрана на таблото, а мултимедийната система разполага с гласов контрол. Срещу доплащане ще се предлагат и два допълнителни дисплея за возещите се на втория ред седалки, но панорамният покрив, предните ел. седалки с масажна и обдухваща функция, както и тризоновата климатична инсталация ще се предлагат серийно за модела. Опционалната система за автономно шофиране от ниво 3 е оборудвана с лидар технология, 12 ултразвукови радара и 11 камери. Цените на Luxeed S7 в Китай ще стартират от 35 400 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар