вторник, 8 август 2023 г.

Нов 1.0 литров турбо мотор за обновеният Fiat Strada

 Вчера вечерта в Бразилия, италианската марка представи обновената версия на Fiat Strada. Външните промени не са фрапиращи, но правят лесно разпознаваем освеженият модел. Дизайна на бронята е по-груб, както и този на радиаторната решетка. По отношение на задницата, то явно от Fiat са решили, че там няма какво да се променя.

Интериора също е без промяна, но новият дизайн на волана и променените контролери за климатичната инсталация му придават малко по-съвременен вид. Обновената версия получава и някои нови технологии, като адаптивен круиз контрол и пакет камери с обзор от 360 градуса. Мултимедийната система е от ново поколение, но продължава да се предлага с 7-инчов дисплей. както до сега Fiat Strada ще се предлага във ерсия с 2 и 4 врати. 

Моторната гама на обновеният Fiat Strada, вече няма да включва 1.3 литровият бензинов агрегат, като налична за модела ще бъде  новият - 1.0 литровият турбо мотор с мощност 131 к.с. Той ще се предлага серийно с CVT трансмисия с 7 фиксирани предавки. Нищо не се съобщава за 1.4 литровият атмосферен мотор с мощност  85 к.с., но най-вероятно той ще присъства в гамата на обновената версия, куплиран с 5-степенна механична трансмисия. Най-късно до края на следващата година  ще бъде представен и обновеният RAM 700, предлаган в Мексико, който е технически идентичен с моделът за Южна Америка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар