петък, 21 юли 2023 г.

Buick Proxima Concept визуализира бъдещият електрически седан на марката


Това, че Buick Regal ще се предлага поне още 3-4 години се потвърждава от концепцията представена тази седмица - Buick Proxima. Тя представя визията на бъдещият електрически седан на марката, който по всичко личи ще бъде технически свързан с производствената версия на Chevrolet FNR-XE Concept. Факта, че и двата концептуални модела са разработени от китайският филиал на GM в Шанхай говори, че моделите ще бъдат предназначени за пазара в Китай и е малко вероятно да бъдат налични в своята родина.

Buick Рroxima се основава върху Ultium платформата на GM и преосмисля пропорциите на бъдещите седани. Концепцията е с нисък силует и къс преден капак и форма подвластна на аеродинамиката, като същевременно предоставя огромно пространство за пасажерите, които в случая са четирима. За лесният достъп до интериор се грижат две огромни "лястовичи" врати, които се отварят с част от покрива и предоставят достъп едновременно и за двата реда седалки. Пред водача и неговият спътник е позициониран огромен дисплей, който се разпростира от единия, до другия край на таблото. Воланът е с нестандартна форма, съставен от две части, а на плаващата конзола между седалките е позициониран сензорен контролер, от който ще се управляват функциите на инфотайнмънт и останалите системи в автомобила. 

Производителят не влиза в подробности относно задвижването, но както знаем Ultium платформата на GM, върху която са построени всички сегашни електрически модели на концерна предлага възможност за наличието на един или два електромотора и батерии с капацитет до 200 кВтч, които обаче няма да бъдат налични за този модел. Производствената версия на Proxima, най-вероятно ще бъде пусната първоначално само с един електромотор и мощност от 240 к.с. това обаче ще стане ясно, най-рано през 2026 година, когато се очаква да бъде официалната премиера на електрическият наследник на Buick Riviera. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар