сряда, 23 ноември 2022 г.

Chevrolet FNR-XE Concept е достъпен електрически модел предназначен за Китай

 Американците представят доста реалистична концепция на електрически модел, базиран върху Ultium платформата на GM, която е основа за всички настоящи и бъдещи модели на марката. Кноцептуалният Chevrolet FNR-XE има всички шансове за серийно производство и най-вероятно това ще е и първият модел на концерна, който ще е насочен към хората с нормални доходи. Информацията сочи, че бъдещият електрически модел на Chevrolet е проектиран за пазарите в Китай, но не е изключено той да бъде наличен и на други пазари. 

Това, че е проектиран с оглед вкусовете на китайският клиент не остава незабелязано. Презентирана като спортно купе, концепцията FNR-XE  по скоро притежава линията на фастбек с ултра тънки, предни - LED светлини, мускулесто тяло и безрамкови врати с електрически дръжки. Колко от това, което виждаме днес ще остане в серийният модел не е много ясно, но най-вероятно като цяло, линията ще бъде запазена. 

Относно техниката и интериора не се знае много, но имайки предвид възможностите на Ultium платформата, то може да се очаква практически всичко. От версия с един и два електромотора и задвижване на предните, задните или четирите колела с мощности до над 500 к.с., но най-вероятно производителят ще се ограничи до максимум 300 к.с. и батерия с капацитет от 70 кВтч., която ще осигурява автономия до 480 км. Реално, това означава, че производственият модел на Chevrolet FNR-XE Concept ще бъде реалният наследник на Chevrolet Malibu

Няма коментари:

Публикуване на коментар