четвъртък, 24 ноември 2022 г.

Официални снимки на новият китайски Москвич-3

 Това са официалните снимки на първият модел на възродената руска марка, която всички познаваме от близкото минало, а именно - Москвич. От създаването си през 1930 година, до нейното закриване през 2010 година, марката произвежда множество автомобили предназначени за нуждите на страната и бившият социалистически блок, като в най-добрите си години производството надхвърля 10 000 млн. автомобила годишно. Сега след изнасянето на повечето световни производители от територията на Русия,  отново Москвич се възражда и представя първият модел от новата си история наречен Москвич - 3. 

Москвич - 3, обаче е чисто и просто китайския кросоувър - JAC S4 с емблемите на руската марка, който ще се асемблира в бившите заводи на Renault, които вече са собственост на Русия. С дължина от - 4.44 метра, ширина -  1.80 и височина - 1.66 метра, китайският Москвич предлага достатъчно място за 5 човека заедно с прилежащият им багаж. Интериора е модерен, като серийно на борда място ще намират неща като: климатик, пълен ел. пакет, мултимедийна система с 10.2-инчов дисплей и др., а срещу доплащане ще могат да се поръча и набор от камери с обзор 360 градуса, ел. задна врата и дори панорамен покрив. 

Москвич - 3 ще се предлага с два агрегата. Базовата версия ще разчита на 1.6 литров, атмосферен мотор с мощност 109 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. По-мощната и съответно по-луксозна версия ще бъде налична с 1.5 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 150 к.с., за който ще се предлага и CVT трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 

Първите бройки ще достигнат до дилърите на марката в руската столица през декември месец и ще бъдат предлагани с цени от 1.6 млн. рубли. Първоначално производството няма да надхвърля 600 бройки месечно, но в последствие освен, че капацитетът на завода ще се увеличи, марката ще представи още модели, които също ще са базирани на модели от китайската JAC, включително и седана JAC J7


Няма коментари:

Публикуване на коментар