четвъртък, 24 ноември 2022 г.

За да притежавате BMW 3.0 CSL ще трябва да се разделите с минимум 700 000 евро

 Седем години отне на баварците за да се решат да доведат BMW 3.0 CSL Hommage от концепция в реалност. Това разбира се наложи да се направят значителни промени по модела, тъй като представеният днес BMW 3.0 CSL е базирано на BMW M4 CSL(G82). Това обаче не го прави по-малко интересно, а дори напротив. Модерната интерпретация на BMW 3.0 CSL (E9), ще бъде произведена само в 50 бройки именно в чест на своя вдъхновител от 70-те години. 

Очаквано дизайнът наподобява този на концепцията, който пък е вдъхновен от оригиналният състезателен автомобил, но по разбираеми причини е смекчен с оглед на ограниченията наложени от аеродинамиката. Новите бъбреци обаче правят изключително добро впечатление, а в съчетание с раздутите калници и впечатляващото задно крило придават изключителен вид на автомобила. Лимитираната серия на BMW 3.0 CSL ще бъде налична само в бял цвят със спортни украски, които се нанасят ръчно върху боята от специалист. Процес който отнема 6 дни. 

Интериорът предлага място само за двама човека, като е обвит изцяло от черна Алкантара и множество карбонови детайли с матово покритие, но главен акцент е бялата, керамична топка за скорстният лост. 

Под капака място намира познатият 6-цилиндров, 3.0 литров, би-турбо мотор, чиято мощност е увеличена до 560 к.с. Той от своя страна е съчетан с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща само задните колела, чрез активен М-диференциал. Окачването е адаптивно, а спирачната система е със стандартни въглеродно-керамични спирачки. Най-голямата изненада обаче е общото тегло на 3.0 CSL, което е с цели 355 кг. по-малко от това на M4 CSL. За съжаление производителят не споделя никакви динамични характеристики или времена за обиколка на писта, но имайки предвид съотношението мощност/тегло възлизащо на 2.9 кг., то би трябвало да си направим сами съответните изводи. Относно цената, също ще трябва сами да се досетим за нея макар, че витаят слухове за едни 700 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар