петък, 20 май 2022 г.

Бруталното BMW M4 CSL(G82) с цена от 165 000 евро

 BMW представя най-фокусираният за писта модел който отново носи инициалите CSL (Coupe, Sport, Lightweight). Това автоматично означава, че моделът е подложен на силна диета, а мощността на двигателят е завишена. В случая BMW M4 CSL (G82) е със 109 кг. по-лек от BMW M4. Това е постигнато, чрез премахването на задните седалки и изработените от карбонови сплави преден капак, покрив и заден капак. Моделът също така е лишен от климатична инсталация и шумоизолация, а седалките са изработени от карбон. Керамичните спирачки и олекотеното окачване също допринасят за намаляване на теглото.  

Под капака на BMW M4 CSL, място намира познатият 6-цилиндров, турбо мотор, чиято мощност сега възлиза на 543 к.с. Трансмисията е 8-степенна, автоматична с възможност за ръчна смяна на предавките задвижваща задните колела. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.6 секунди, а максималната скорост достига 307 км/ч. 

Производството на M4 CSL ще започне от следващият месец, като от него ще бъдат произведени само 1000 екземпляра. Цената, която марката ще иска за своят спортист е 165 200 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар