вторник, 13 юни 2023 г.

Buick Electra E4 е вторият изцяло електрически модел на марката

 След Buick Electra E5, марката представя вторият си изцяло електрически модел който отново ще бъде насочен отново към китай, където ще се и произвежда. Електрическият кросоувър с името Buick Electra E4, може да се разглежда като серийна версия на представената миналата година концепция Buick Electra X. Дизайна е почти без промяна, ако изключим наличието на пълноразмерните странични огледала и някои дребни детайли по оформлението на аеродинамиката. 

Новият електрически модел е споделя платформата от своят по-голям събрат, заедно със задвижването, което включва електромотор с мощност 245 к.с. и тягова батерия, чиито капацитет все още не е известен. Версията с два електромотора ще бъде добавена в гамата най-късно до края на следващата година. 

Интериора е издържан в новият стил на марката с 30-инчов дисплей пред водача и 6К резолюция, който обединява инструменталният панел и инфоразвлекаталната система оборудвана с гласов асистент и 5G свързаност. Не е забравен и 12.6-инчовия, HUD дисплей. За доброто усещане на пътниците освен висококачествените материали и високото оборудване допринасят серийният панорамен покрив с размер от 1.2 кв. метра и амбиентното осветление което покрива гамата на 121 цвята.  

Продажбите на Buick Electra E4 в Китай ще започнат едва през второто тримесечие на следващата година с очаквани цени между 28 и 42 000 долара в зависимост от модификацията и оборудването. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар