понеделник, 19 декември 2022 г.

Официални снимки на Buick Electra E5

 Няколко дни след като видяхме първото изображение на Buick Electra E5, сега марката разпространява и първите официални снимки на електрическият SUV, който ще бъде наличен на пазара в китай, през пролетта на следващата година. Buick Electra E5 е базиран върху модулната платформа на GM за електрически превозни средства - Ultium и е разработен от китайското подразделение на марката с оглед предпочитанията на местните клиенти. Очаква се и купеобразна версия на модела наречена Electra E4, чиито дизайн ще бъде близък до този на концепцията Buick Electra X, която видяхме през лятото. 

Информацията относно задвижването все още е оскъдна, а от това което знаем ни става ясно, че моделът ще се задвижва от електромотор с мощност 241 к.с., които са твърде малко за тежащият над 2.5 тона електрически SUV. Най-вероятно ще има и версия с два електромотора и двойно по-голяма мащност. Информация за батерията също няма към този момент.

Интериора е с многопластов плаващ дизайн базиран на електронната платформа Ultium, което обещава наличието на значително количество технологии работещи с 5G свързаност. Пред водача място намира комбиниран 30-инчов OLED дисплей за инструменталният панел и инфотайнмънт системата, а част от важната информация ще бъде достъпна на водача от 12.6-инчов HUD дисплей. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар