сряда, 1 юни 2022 г.

Buick с две концепции едновременно в Китай и САЩ

 Американската марка представя днес два концептуални модела едновременно в САЩ и в Китай. Концепцията представена отвъд океана носи името Wildcat и представлява  GT купе с 2+2 места, което има за задача да представи новият дизайнерски език на марката. Подобен модел няма да бъде наличен в моделната гамата, която до 2030 година ще се състои само от изцяло електрически модели. Заедно с двете концепции премиера прави и новото лого съобразено с новата електрическа ера в която Buick навлиза. 

Смелият външен вид се пренася и в интериора, където е наблегнато на комфорта и развлеченията. На бoрда място намира изкуствен интелект, климатична инсталация снабдена със система с  ароматерапевтична функция, която разпознава настроението на водача и задейства изпускането на аромати заедно с функцията за масаж на седалките. Автономната система за шофиране също не е забравена и е налична на борда. 

Концепцията представена в Китай е по-близко до серийно производство. Тя носи името Electra-X и визуализира бъдещ кросоувър модел, разработен специално за китайските клиенти. И тук е обърнато специално внимание на вътрешното пространство и интериор изработен от рециклирани пластмасови бутилки и 3D платове. Виртуалната кабина е оборудвана с 30-инчов дисплей с 6К резолюция. Физическите бутони са отпаднали напълно, а инфотайнмънт системата с гласов контрол който управлява и климатика, седалките и осветлението работи в 5G режим. 


И за двата концептуални модела не  са оповестени каквито и да е технически характеристики или подробности относно задвижването, но най-вероятно бъдещите производствени модели ще бъдат построени върху Ultium платформата на GM, която в момента е основа за Cadillac Liriq и GMC Hummer EV.




Няма коментари:

Публикуване на коментар