неделя, 4 април 2021 г.

GMC Hummer EV SUV в производство от 2023г.

Обещаната SUV версия на GMC Hummer, бе представена преди броени часове в САЩ. Неговото производство трябва да започне в началото на 2023 година, като първоначално ще бъде налична версията Edition 1 с цена от 105 590 долара. 


Ясно е, че GMC Hummer EV SUV е базиран на представеният преди няколко месеца пикап. Електрическият SUV ще се задвижва също от три електромотора, чиято обща мощност възлиза на 830к.с. Версията с мощност 1014к.с., няма да се предлага за SUV версията. Батерията, чиито капацитет не се споменава е същата със съдържание на кобалт и именно, тя е причината производството да бъде изтеглено след близо две години, тъй като производителят явно среща трудности с доставката на материали за нейното производство. Според информацията ускорението на модела до 100км/ч. ще става за 3.5 секунди, а автономията ще бъде 480км. Малко след пускането в продажба на Edition 1, марката ще предложи и по-евтини версии с два електромотора, мощност от 625к.с. и автономия от 400км., чиято цена ще започва от 80 000 долара. Всички модификации разполагат със система за задвижване на четирите колела благодарение на която се постига ридиус на завиване от едва 10.8 метра. 


Интериора е познат. Той предлага място за пет човека, а пред водача място намира 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 13.4-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Собствениците ще имат възможност да персонализират своите модели с над 200 аксесоара и пакет "Extre;e Off-Road", който ще струва допълнително 5000 долара. Пълноразмерната резервна гума влиза в серийното оборудване, както и полуавтономна система за шофиране. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар