четвъртък, 22 април 2021 г.

Cadillac Liriq в производство от 2022г. с цена от 60 000$

Това са първите официални снимки на производствената версия на Cadillac Liriq Concept, който бе представен преди една година. Този модел е от изключителна важност за марката, тъй като това е първият модел който се основава върху новата модулна, EV платформа на GM , която бележи началото на нова ера за марката. Производственият модел плътно следва линиите на концепцията, макар и да има известни разлики между тях. Предната част е стилизирана по нов начин с оглед вграждането на новите LED светлини, а на предните врати място намират конвенционални, странични огледала вместо камери. Задната част е запазила оригиналните светлини, които обгръщат страничната част на автомобила и продължават нагоре по C-колоната.  



С дължина от 4.99 метра, ширина - 1.97, височина - 1.62 и междуосие от 3.1 метра моделът предлага завидно просторен интериор с място за 5 човека. Като цяло дизайнерите са успели без проблеми да принесат арматурното табло от концепцията с 33-инчов дисплей. Волана е изцяло нов за марката със сензорни бутони, както и плаващата централна конзола между предните седалки. Физически бутони реално липсват или поне са намалени до минимум, а дървените и металните орнаменти в интериора са гравирани лазерно. Съобщава се за висококачествена озвучителна система доставяна от AKG Studio, която разполага и със система за шумопотискане от ново поколение. 



Въпреки, че  използва същата платформа, като на GMC Hummer EV SUV, моделът на Cadillac не се възползва от въздушното окачване и мощните електромотори. Първоначално Cadillac Lyriq ще се предлага с един електромотор задвижващ задните колела с мощност 345к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 100кВтч. Според информацията автономията възлиза на 483км., като чрез бързо зарядна станция за 30 мин. може да се зареди енергия достатъчна да изминете 314км. В домашни условия при напрежение от 120V, ще са ви необходими повече от 40 часа за да заредите батерията напълно. В по-късен етап моделът ще се предлага с два електромотора и задвижване на четирите колела. 


Производството на Cadillac Liryq ще започне през първата половина на 2022 година, като ценовата листа ще стартира от 59 990 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар