петък, 7 август 2020 г.

Cadillac Liriq Concept става реалност през 2022г.

През последните няколко години американската марка загуби своята идентичност и започна да предлага модели, които не могат да се характеризират с неповторимата осанка на лимузините от близкото минало. От както съществуват моделите на Cadillac, те са напълно разпознаваеми от пръв поглед, но сега при отсъствие на разпознавателна табела или емблема, трудно можем да разберем дали това въобще е направен в САЩ, автомобил или просто един от многото китайски премиум модели. Такъв е и случаят с най-новата концепция на марката, която носи името Liriq. Според производителят, серийният модел трябва да бъде представен през 2022 година, като 80%, от дизайна на концепцията, която виждаме днес ще бъде пренесен в производственият модел. 
От гледна точка на интериора, то там няма футуризми и е напълно вероятно същият да бъде пренесен в серийната версия почти без изменения, включително и 33-инчов цифров, инструментален панел пред водача, на който най-вероятно ще излизат и изображенията от камерите заместващи страничните огледала. Производителят се гордее с новата подтискаща система на шума в кабината с 19 високоговорителя, която е пряко свързана с озвучителната система на австрийската компания AKG, която вече е собственост на Harman. Физическите бутони пък са сведени до минимум или въобще липсват, а контролерите разположени на мултифункционалния волан са със сензорна технология.
За задвижване Cadillac Liriq, разчита на електромотори задвижващи задните или четирите колела, чиято мощност не се съобщава. Те ще черпят електроенергия от новоразработената литиево-никел-манган-кобалтова батерия с капацитет от 100кВтч., способна да осигури автономия от до 500км. според информацията с помощта на бързозарядно устройство, батерията ще може да се зареди до 80% в рамките на 10 минути. Като цяло моделът е построен върху новата EV платформа на GM, което означава, че луксозният бъдещ електрически кросоувър ще бъде оборудван и с автономна система за шофиране от 3-то ниво. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар