сряда, 26 април 2023 г.

Новото NIO ES6 налично на пазара от това лято

 Китайците продължават да обновяват своите модели и сега представят новият Nio ES6. Ако трябва да бъдем честни, разликите с предходният модел не са огромни и моделът който виждаме днес ,по-скоро трябва да бъде приет като фейслифт от колкото като нов модел. Така или иначе, новото Nio ES6 е факт и ще бъде налично на пазара още от това лято с набор от нови технологии.

Подобаващо за нов модел, новият електрически SUV разполага с изцяло нов интериор с увеличено пространство за возещите се. На борда място намира автономна система за шофиране от ниво 3, оборудвана с 33 сензора за движение включително и лидар. Пред водача е монтиран 10.8-инчов дисплей за инструменталният панел, а инфотайнмънт системата разполага с 12.8-инчов, AMOLED дисплей. Гласовият асистент с възможност за провеждане на разговори е част от серийното оборудване, както и предните седалки с масаж и обдухване. Опционално за модела са налични и 4 броя VR очила и озвучителна система с 23 високоговорителя, които превръщат интериора в кино салон. 

Първоначално новото Nio ES6 ще се предлага само във версия с два електромотора задвижващи четирите колела с мощност от 490 к.с. За модела ще са налични тягови батерии с капацитет от 75 и 100 кВтч., а в по-късен етап производителят подготвя и версия с 150 кВтч. батерия на борда. Автономията все още не се споменава, но най-вероятно няма да се различава косвено от тази на NIO EC7, който според китайският цикъл на измерване изминава между 465 и 940 км. с едно зареждане на батерията. Тя от своя страна може да бъде взета под наем, като по този начин ще спестите около 10 000 долара от цената на модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар