сряда, 26 април 2023 г.

McLaren 750S е най-лекият и мощен сериен модел в историята на марката

 Английската марка представя наследника на McLaren 720S, който е презентиран като -  най-лекият и най-мощен сериен модел на марката. Макар и да изглежда познато и базиран на предходният модел, McLaren 750S е силно модернизиран с 30%, изцяло нови части и ще бъде наличен на пазара като Coupe и Spider.

 За задвижване новото предложение разчита на познатият - 4.0 литров, V8-цилиндров би-тубо мотор с олекотени бутала и увеличено налягане на турбините, което е довело да увеличаване на мощността на 750 к.с. Той е куплиран със 7-степенна трансмисия с двоен съединител предаваща движението към задните колела. Направените промени в конструкцията и окачването са довели до спад на общото тегло, което сега възлиза на 1281 кг. и 1389 за версията Spider (сухо тегло).  Според производителят, моделът ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.8 секунди, а максималната скорост която може да бъде достигната е 322 км/ч. 

Интериорът като, че ли идва директно от McLaren 765LT, оборудван с най-новите инфоразвлекателни технологии. Новост е системата McLaren Control Launcher, която позволява на водача да запазва любимите си аеродинамични, двигателни, кормилни и трансмисионни настройки. Специално внимание се обръща и на новите седалки, които са със 17.5 кг. по-леки от тези в модела 720S. Срещу доплащане са налични и ултра-леки седалки с 33%, по-малко тегло.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар