четвъртък, 1 декември 2022 г.

Индийски стартъп е готов със своят първи модел наречен Praving Defy

 Индийският стартъп - Pravaig Dinamics, представи предпроизводствена версия на своят първи модел, чието производство трябва да започне в през лятото на следващата година. Електрическият SUV носи името - Defy и може да се похвали с модерен дизайн обявен от производителят като брутален и изтънчен, който съмнително наподобява този на Range Rover Velar

За задвижване Praving Defy ще разчита на батерия с капацитет 90.9 кВтч., която ще захранва два електромотора с обща мощност от 402 к.с. Според информацията автономията на модела ще бъде до 500 км., а времето за зареждане на батерията, чрез бързозарядна станция от 20 до 80% ще отнема 30 минути. Максималната скорост възлиза на 210 км/ч., която най-вероятно в серийният модел ще бъде електронно ограничена, а времето за ускоряване до 100 км/ч. от място отнема 4.9 секунди. 

Интериора посреща с четири срещуположно отварящи се врати и предлага място за четирима с индивидуални кресла, оборудвани с вентилираща функция и наличие на 15.6-инчов дисплей за инфотайнмънт системата с 5G свързаност, допълнена от 10-инчов екран за возещите се на втория ред седалки. Панорамният покрив и озвучителната система от висок клас доставяна от Devialet ще се предлагат серийно за модела. Всички асистенти за подпомагане на шофирането, които могат да бъдат налични ще се предлагат срещу доплащане след като моделът бъде закупен чрез налично приложение  в инфотайнмънт системата на борда. Очакванията за цената на Praving Defy е тя да започва от около 50 000 долара и гаранция от 8 години, което ще го направи по-евтин от модели като: Mercedes EQA и BMW  iX1, които в Индия се предлага от минимум 55 000 долара. Все още не е известно обаче, какви ще са цените за отделните асистенти подпомагащи шофирането, които ще се предлагат срещу допълнително заплащане и дали качеството на изработка ще отговаря на посочените конкуренти в което се съмняваме. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар