петък, 2 декември 2022 г.

Новото поколение на Chevrolet Montаnа представено в Бразилия

 В Южна Америка, Chevrolet представи новото поколение на градският пикап - Chevrolet Montana, чиито продажби ще стартират от февруари месец следващата година. Видимо, новото поколение е нараснало по размери, тъй като вече споделя GEM платформата на концерна от моделите Chevrolet Onix и Tracker.  С дължина от 4.72 метра новият пикап ще се конкурира с модели като Renault Duster Oroch и Fiat Strada. Дизайна е издържан в новият стил на марката  с двойни предни светлини, като за момента ще се предлага само във версия с четири врати и цени стартиращи от 24 500 долара. 

Интериора предлага място за пет човека с висока позиция на седене и модерна обстановка. Новият Ckevrolet Montana ще се предлага във версии LT, LTZ и Premier, като най-добре оборудваната модификация ще разполага с 6 въздушни възглавници, мултимедия с 8-инчов дисплей и 4G свързаност, климатик, пакет от асистенти подпомагащи шофирането, услугата OnStar, безключов старт и достъп до автомобила и мн. др. Срещу доплащане се предлага уникалната за този клас опция Multi-Board, която позволява разделянето на товарното пространство. Към нея се предлага и защитно брезентово покритие и набор от USB портове, изход за 12V и вградено чекмедже в товарният отсек. 

Под капака място намира 3-цилиндровия, 1.2 литров, турбо бензинов мотор с мощност 132 к.с. и възможност за работа с етанол. Серийно той е куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към предните колела, като в по-късен етап ще бъде налична и по-евтина версия с механична скоростна кутия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар