вторник, 28 юни 2022 г.

Hyundai Ioniq 6 е за тези, които искат да бъдат различни

 Броени часове преди официалната премиера на Hyundai Ioniq 6, станаха налични първите снимки на електрическият купеобразен модел с четири врати, който видяхме като концепция преди две години с името Hyundai Prophecy Concept. В производственият модел не е останало много от концепцията, но профилът е прави корейският модел лесно разпознаваем със собственият стил. Благодарение на модерните DRL - LED светлини моделът разполага с уникален светлинен подпис което гарантира, че ще се разпознава безпогрешно и през нощта. Моделът разполага с интересни елементи и не на последно място отлична аеродинамика с коефициент на челно въздушно съпротивление от 0,21.

Това което знаем относно техническата част е, че Ioniq 6 разчита на E-GMP платформата налична в Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6. С други думи трябва да очакваме версии с един или два електромотора с мощност от 225 или 320 к.с. и батерия с капацитет от 77.4 кВтч. за официалната информация обаче ще трябва да изчакаме още малко.

Интериора на Ioniq 6 е изчистен с два сдвоени, 12-инчови дисплея, плюс два  интегрирани дисплея за образ от камерите заместващи страничните огледала, които ще бъдат налични срещу доплащане само за определени пазари. За контрола на климатичната инсталация е предвиден сензорен контролен панел. Очаквайте още снимки и информация, които ще бъдат добавени към този пост. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар