понеделник, 27 юни 2022 г.

Обновеният DS 7 Crossback с мощност до 360 к.с.

Французите представиха плануваният фейслифт на своя премиум кросоувър модел DS 7 Crossback, който придобива модерни стилистични елементи, авангарден дух и нови технологии. Външните промени веднага правят впечатление със заемките от DS Aero Sport Lounge Concept, които включват: новия дизайн на бронята и радиаторната решетка, както и по-тънките "DS Pixel LED Vision", предни светлини. В задната част обновената версия също се разпознава лесно с по-големите LED светлини с вихров ефект. 

Промените в интериора не са толкова осезаеми. Цифровият 12-инчов инструментален панел пред водача е с ревизирана графика, а новата инфотайнмънт система DS Iris с гласов контрол оборудвана е с 12-инчов тъчскрийн. На борда място намира системата за сканиране на пътното платно - DS Active Scan Suspension, която регулира окачването на всяко колело индивидуално. Полуавтономната система за шофиране от 2-ро ниво е налична серийно за модела заедно със системата следяща умората на водача, четиризоновата климатична инсталация и системата за нощно виждане. В зависимост от модификациите обновеният DS 7 Crossback се предлага с кожа Nappa, Claudia или Алкантара с перлени шевове.

По отношение на моторизацията, базовата версия е оборудвана с 3-цилиндровият, турбо бензинов мотор с мощност 130 к.с., следван от 1.6 литровият Puretech във версии на мощност от  215 или 225 к.с. В гамата остава и дизеловата версия с 1.5 литров мотор и мощност от 128 к.с. Plug in хибридните версии разполагат с бензинов мотор куплиран с един или два електромотора с обща мощност към колелата от 225, 300 и 360 к.с. и 8-степенна, автоматична трансмисия. батерията предвидена за тях е с капацитет от 14.2 кВтч. и осигурява автономия в изцяло електрически режим до 81 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар