сряда, 26 февруари 2020 г.

DS Aero Sport Lounge Concept изцяло подвластен на аеродинамиката

Освен DS 9, на фирменият щанд на марката ще присъства и концептуалният модел - Aero Sport Lounge. Проектиран и подвластен на аеродинамиката, близо 5 метровият SUV, разполага с уникална радиаторна решетка насочваща въздушния поток в страни от автомобила и насочван към специално проектираните 23-цолови колела, което значително намалява вихрите. 
Интериора също е , като вътре се наблюдават две проекционни ленти със сензорна повърхност, които заместват традиционните дисплеи. В допълнение на звуковите команди на борда намира място и система за управление на различни функции на автомобила чрез жестове. Освен това на два дисплея ще бъде изобразяван образ от двете камери заместващи страничните огледала.  
Според информацията DS Aero Sport Lounge, се задвижва от технология достъпна в болидите на Formula E. Концепцията разполага с електромотори с обща мощност от 680к.с и батерия разположена в пода, чиито капацитет от 110кВтч., доставя енергия за изминаването на 650км. Времето за ускорение на модела посочено от производителя е - 2.8 секунди. 
Ясно е, че този модел няма никакви шансове за серийно производство, а това колко от елементите, които той демонстрира ще видим в бъдещите модели на марката, предстои да видим.


Няма коментари:

Публикуване на коментар