вторник, 25 февруари 2020 г.

Ще успее ли DS 9, да се изправи срещу немските премиум модели?

След броени дни, френският премиум бранд ще представи пред публика най-новият си модел, който ще бъде и флагмана в гамата на марката. Луксозният седан DS 9, всъщност е базиран на предлаганото в Китай, Peugeot 508L. Да, дизайнът е променен, но не може да бъдат скрити основите на масовата модулна платформа ЕМР2 с напречен двигател и задвижване на предните колела. Именно поради тази причина французинът не може да има претенции за конкуренция на немските модели въпреки, че разполага с всички качества за това и шикозни елементи, като прибиращите се дръжки на вратите например.
Дизайнът на екстериора е в стила на DS 7 Crossback, като впечатление прави препратката към класическият Citroen DS19, чиито мигач е позициониран в горната част на задния прозорец. Интериора е пренесен почти без проблеми от DS7 Crossback и разполага с обилно количество кожа Алкантара. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата разполага с широкоекранен 12-инчов дисплей. Озвучителната система е доставяна от Focal, а возещите се на задните седалки имат вграден пулт в подлакътника за командване на тризоновата климатична инсталация. Всички версии ще се предлагат серийно с четири отопляеми и вентилирани седалки с функция за масаж. Активното окачване, автономната система за шофиране от 2-ро ниво, системата за нощно виждане и още много други ще се предлагат срещу доплащане. 
Под капака място ще намира 1.6 литровия, бензинов турбо мотор куплиран с електромотор интегриран в 8-степенната, автоматична трансмисия, чиято обща мощност възлиза на 225к.с. така, лимузината ще може да измине до 50км, само благодарение на мощността от литиево-йонната батерия с капацитет от - 11.9кВтч. Според информацията в по-късен етап ще бъде налична и модификация с мощност от 250к.с., както и такава с монтиран втори електромотор на задния мост и задвижващ задните колела, който ще увеличи пиковата мощност до 360к.с. Всички версии ще потеглят първоначално на изцяло електрически режим до достигане на скорост от 135км/ч. 
Цени не се споменават, но имайки предвид, нивата на оборудване, то не можем да очакваме да са по-ниски от 55 000 евро. С размери от 4.93 метра - дължина, ширина - 1.85 и височина - 1.46 метра, DS 9 се доближава до габаритите на BMW 5-series, чиято ценова листа започва от 48 860 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар